Gebruikerslogin

Deelname BouwGarant verzwaard met financiële toets

5 november 2010

Voortaan worden bedrijven die het keurmerk van BouwGarant willen voeren financieel getoetst. Het bestuur van BouwGarant heeft dit onlangs besloten. BouwGarant is met Graydon een samenwerking aangegaan om het nieuwe beleid gestalte te geven.

Steeds meer opdrachtgevers kiezen bewust voor een aannemer die het keurmerk BouwGarant mag voeren. In de huidige markt heeft een bedrijf dat aantoonbaar aan belangrijke kwaliteitseisen voldoet duidelijk een streepje voor. Bovendien kan voor extra zekerheid worden gekozen door de VerBOUWgarantie af te sluiten.

De stijgende vraag naar BouwGarant betekent ook een toename van het aantal potentiële deelnemers. Het bestuur hecht er waarde aan dat financieel gezonde bedrijven het keurmerk krijgen. Een nieuwe deelnemer dient daarom niet alleen aan alle labelvereisten te voldoen maar ook kredietwaardig te zijn.

Voorwaarden
Deelname aan BouwGarant was al niet vrijblijvend. Deelnemers dienen onder meer te beschikken over het Aannemersdiploma en minimaal twee jaar te zijn ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Daar komt dus nu ook een financiële toets bij.