Gebruikerslogin

Conceptueel bouwen in een stroomversnelling

3 maart 2011

Conceptueel bouwen is bouwen met een snellere doorlooptijd, minder faalkosten en leereffecten die optreden. Door de economische crisis is conceptueel bouwen in een stroomversnelling gekomen. Dit blijkt uit een onderzoek van USP Marketing Consultancy in opdracht van het Netwerk Conceptueel Bouwen.
 

Maatwerk
Het onderzoek is uitgevoerd onder projectontwikkelaars en woningbouwcorporaties. Conceptueel bouwen wordt door beide partijen vooral geassocieerd met ‘standaard met mogelijkheid tot maatwerk’ (ontwikkelaars 33 procent; corporaties 20 procent). Daarnaast associeert 15 procent van de projectontwikkelaars en 12 procent van de corporaties conceptueel bouwen met respectievelijk 'goedkoop' en 'snelheid'.

Snel en goedkoop
Deze twee aspecten zijn in tijden van crisis belangrijk en kunnen helpen om projecten snel en goedkoop te realiseren en daarmee snel cashflow te genereren. De belangrijkste redenen voor zowel ontwikkelaars als corporaties om over te stappen van traditioneel naar conceptueel bouwen zijn namelijk de lagere kosten (resp. 31 procent en 47 procent) en de hogere snelheid/kortere doorlooptijd waarmee processen worden afgewerkt (respectievelijk 28 procent en 37 procent). Daarnaast geeft 16 procent van de ondervraagde partijen aan dat de prijs-kwaliteitverhouding toeneemt.

www.conceptueelbouwen.nl