Gebruikerslogin

Tijdelijke subsidie verbetering veiligheidsgedrag en -cultuur

20 oktober 2010

Zijn veiligheidsgedrag en -cultuur binnen uw onderneming aan verbetering toe? Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid komt met een stimuleringsregeling veilig werken door gedragsverandering. Het is de bedoeling dat deze subsidieregeling de invoering van tools in bedrijven ondersteunt om veiligheidsgedrag en -cultuur te verbeteren.

Met de subsidieregeling wordt een ondernemer in het mkb in staat gesteld een advies- of ondersteuningstraject te kopen bij een deskundig adviseur. Deze adviseur is een professional op het gebied van de verbetering van de arbeidsveiligheid door middel van gedragsbeïnvloeding of cultuurverandering. Het advies of de ondersteuning moet bijdragen aan het ontstaan van een cultuur waarin minder gevaarlijke incidenten en (bijna) ongevallen optreden en beoogt een aanzet tot concrete verbetering te geven.

€ 1,2 miljoen subsidie
De subsidie bedraagt 75% van de kosten van een adviseur tot een maximum van € 4.125. De subsidie wordt niet verleend als de te verlenen subsidie € 1.875 of minder bedraagt. Het subsidieplafond voor subsidie op grond van deze regeling bedraagt voor de kalenderjaren 2010 en 2011 in totaal € 1,2 miljoen.

Arbeidsomstandighedenbeleid
Het beschikbaar stellen van subsidie, die tijdelijk is, past bij het arbeidsomstandighedenbeleid, dat er op gericht is werkgevers en werknemers gezamenlijk verantwoordelijk te maken voor gezond en veilig werk, waarbij de overheid faciliterend optreedt.