Gebruikerslogin

Houtpaviljoen: houtbedrijven presenteren zich samen

Thema:
11 januari 2011

Met het actieplan ‘Bewust met hout’ willen de initiatiefnemers vooral de toepassing van duurzaam geproduceerd hout in Nederland promoten.

'Bouwen doen we samen', als thema voor de Internationale Bouwbeurs 2011 (7-12 februari) in Utrecht, komt wel heel letterlijk naar voren in de gezamenlijke stand van de houtbranche. Op het Houtpaviljoen presenteren zich diverse houtbedrijven. Initiatiefnemers Centrum Hout, de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Houtondernemingen (VVNH), de Vereniging van Houtskeletbouwers (VHSB) en de Nederlandse Bond van Timmerfabrikanten (NBvT) staan centraal op dit Houtpaviljoen met als thema’s ‘Bewust met hout’ en ‘Energiezuinig en innovatief bouwen met hout’.


Samen willen de initiatiefnemers én de diverse houtbedrijven een positieve boodschap uitdragen rond de toepassing van hout in de bouw. Milieuvriendelijkheid staat daarbij voorop, maar ook energiezuinigheid, industrieel bouwen (door prefab), kosteneffectiviteit, veiligheid en innovatief bouwen komen in de stands van de deelnemers ruim aan bod.

Met het actieplan 'Bewust met hout' willen de initiatiefnemers vooral de toepassing van duurzaam geproduceerd hout in Nederland promoten. De VVNH en NBvT hebben in dit actieplan onder meer doelstellingen afgesproken voor de import en inkoop van aantoonbaar duurzaam geproduceerd hout door haar leden. Voor hardhout geldt bijvoorbeeld dat in 2008 19 procent afkomstig is uit aantoonbaar duurzaam beheerd bos; in 2015 moet dit 50 procent zijn.

Naast de initiatiefnemers zijn de volgende bedrijven op en rond het Houtpaviljoen te vinden: Withagen Houtprodukten BV, GLC Houtconstructies bv, LTL Woodproducts, Derix Gelijmde houtkonstrukties, Accoya-hout, Assinkhout, Stichting Keuringsbureau Hout, Heko Spanten B.V., Paslode Duo-Fast, Isomax Passiefhuis, Houtgroep van Drimmelen B.V., Cemplaat B.V., Timmerfabriek De Mors Rijssen B.V. en Pontmeyer, Timmerselekt Groep, Spanogroup NV en Wijma Kampen.

Het Houtpaviljoen bevindt zich in hal 8, sector Bouwmaterialen.